آیین اختتامیه نخستین رویداد ملی صنایع دستی جنگلهای هیرکانی برگزار گردید
به گزارش وبلاگ هانیما، ایلنا/ براساس آخرین اخبار واصله، آیین اختتامیه نخستین رویداد ملی صنایع دستی جنگلهای هیرکانی برگزار گردید.
آیین اختتامیه نخستین رویداد ملی صنایع دستی جنگلهای هیرکانی با حضور مریم جلالی (معاون صنایع دستی)، مصطفی پورعلی (مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی) در محل هشتی وزارتخانه برگزار گردید.
جلالی رویداد ملی صنایع دستی جنگلهای هیرکانی را اتفاقی خلاقانه برای پیوند بین بخشی عنوان نمود و اضافه کرد: میراث طبیعی و فرهنگی ما دستمایه هایی برای تبدیل به محصولی قابل رویت در عرصه های مختلف صنایع دستی اعم از ظروف، نساجی، زیورآلات و غیره هستند.
او حفظ محیط زیست، توجه به میراث فرهنگی و صنایع دستی را سه هدف مهم برگزاری این رویداد عنوان نمود و زیرساخت توسعه پایدار را ساحتی چند بعدی دانست.
معاون صنایع دستی توضیح داد: محیط زیست، میراث فرهنگی و صنایع دستی رویه های مختلف فرهنگ اصیلی هستند که ما میراث دار آن هستیم.
جلالی با اشاره به اهمیت کاربردی سازی این ظرفیت ها در عین حفاظت از آنها، نقش پویایی و بهره گیری از دانش های متنوع در آثار صنایع دستی را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: صنایع دستی باید با حفظ ساحت هایی مانند محیط زیست تبدیل به صنایع زیستی و از حالت تزئینی خارج گردد.
معاون صنایع دستی نگاه تک ساحتی و اتمیزه کردن فرهنگ را یکی از مهمترین آسیب ها دانست و توضیح داد: باید تغییر معنای و الگوی جدیدی از صنایع دستی ایجاد گردد. این مهم با خلافیت، همگرایی و به رسمیت شناختن سایر دانش ها محقق می گردد و آغوش صنایع دستی برای دانش ها، خلاقیت ها، ایده ها و حضور سایر دستگاه ها باز است.
او این رویداد که با یاری معاونت میراث فرهنگی و سازمان محیط زیست برگزار گردید، اولین گام برای همگرایی فکری و وظایف دستگاه های مختلف و بین بخشی عنوان نمود و ادامه داد: خلاقیت های بی نظیری را در این رویداد شاهد بودیم و از جمله میتوان به کاغذ دست ساز ساخته شده از پوشال های برنج اشاره نمود که حاصل دانش و تجربه نسلی ما است.
جلالی به هشدارهای کنوانسیون های بین المللی در راستای نگهداری از میراث بشری اشاره نمود و گفت: بخشی از این نگهداری در صنایع دستی و زندگی روزمره ریشه دارد زمانی که میراث بشری تبدیل به محصول گردد و وارد زندگی گردد قصه خودش را نیز با خود می آورد و این قصه به معنای هویت و حفظ اصالتی است که در پی آن هستیم.
او خلق ایده را مبنای اصلی جهانی امروز عنوان و توضیح داد: ایده هایی که برگرفته از ریشه و هویت دیرینه باید به کاربرد زندگی روزمره تبدیل گردد.
برگزاری این رویداد برای سال آینده با همکاری آذربایجان
مصطفی پورعلی نیز با ابراز خرسندی از برگزاری این رویداد اعلام کرد: پرداخت موضوع صنایع دستی در ارتباط با میراث جهانی جنگلهای هیرکانی ایده بدیعی بود که اجرایی شد.
او با اشاره به اهمیت حفاظت از جنگلهای هیرکانی اضافه کرد: این میراث به علت ثبت در لیست جهانی یونسکو جز لیست میراث بشری تلقی می گردد و همه در جهان نسبت به حفاظت آن مسئول هستند.
پورعلی ترویج صنایع دستی با موضوعات مرتبط به میراث فرهنگی را در راستای توسعه پایدار مفید دانست و گفت: در آثار این رویدا با الهام و یا بازیافت گونه های حیوانی و گیاهی که در محدوده جنگلهای هیرکانی وجود دارند، استفاده درستی شده است.
مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی، به استفاده از چوب هایی بلااستفاده و خلق اثر هنرمندانه و بدیع با طراحی گونه های حیوانی محدوده جنگلهای هیرکانی اشاره نمود و گفت: برگزاری چنین رویدادهایی هم افزایی میراث فرهنگی و صنایع دستی را افزایش می دهد.
برگزاری این رویداد با همکاری جمهوری اسلامی ایران و آذربایجان برای سال آینده بعلاوه ثبت در حوزه اقدامات پاسدارانه میراث ناملموس یونسکو دو پیشنهاد مطرح شده از سوی پورعلی بود.
محیط زیست در پی امضای یادداشت تفاهم نامه با وزارت میراث فرهنگی است
نورالله مرادی (معاون آموزش سازمان محیط زیست) دیگر فرد حاضر در این مراسم بود که او نیز این رویداد را کاری بدیع عنوان نمود و اضافه کرد: برگزاری چنین رویدادهای فرهنگی می تواند به شناخت محیط زیست و میراث فرهنگی در جامعه بعلاوه توسعه پایدار و اشتغالزایی یاری کند.
او با ابراز امیدواری از استمرار چنین رویدادهایی اعلام کرد: در پی امضای تفاهم نامه مشترک با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در راستای همکاری های مشترک هستیم.
حمیدرضا آذرپور، سرپرست معاونت هنرهای سنتی و صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان و گفت: دبیرخانه نخستین رویداد ملی صنایع دستی جنگلهای هیرکانی در استان گیلان راه اندازی شد که کوشش دبیرخانه بر این بود ضمن معرفی و مطلع سازی هنرمندان و آحاد جامعه برای حفاظت از میراث طبیعی از این آثار برای فراوری صنایع دستی استفاده گردد.
او ادامه داد: 64 اثر برای شرکت در این رویداد به دبیرخانه ارسال شد که در نهایت دو نفر از استان مازندران، دو نفر از استان گلستان و یک نفر از استان گیلان انتخاب شدند.
در انتها نیز از برندگان این رویداد تقدیر شد. اسامی برندگان نخستین رویداد ملی صنایع دستی جنگلهای هیرکانی به توضیح زیر است:
- سپیده مرادی استان مازندران (رامسر)
- ابراهیم ملاپور استان گیلان (لاهیجان)
- سید رضا موسوی راد استان مازندران (میان رود)
- محبوبه ملکی استان گلستان (بندر گز)
- زهرا رایجی استان گلستان (کردکوی)