اختصاص 25 تا 80 درصد درآمد تجاری سازی فناوری ها به مجریان طرح ها

به گزارش وبلاگ هانیما، قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از اختصاص 25 تا 80 درصد درآمد ناشی از تجاری سازی فناوری های واگذار شده به بخش خصوصی به محققان طرح فناورانه مربوطه اطلاع داد.

اختصاص 25 تا 80 درصد درآمد تجاری سازی فناوری ها به مجریان طرح ها

به گزارش وبلاگ هانیما، دکتر پژمان آزادی در بازدید دکتر علی اکبر صفری، مدیر مرکز رشد و رییس دفتر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی البرز از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی اعلام نمود: با هدف حمایت از حقوق مالکیت معنوی محققان، بسته به درصد تامین اعتبار اجرای طرح از منابع خارج از پژوهشگاه 25 تا 80 درصد درآمد ناشی از تجاری سازی فناوری واگذار شده به مجری و محققان طرح تعلق می گیرد.

وی با بیان این که تمام پروژه های تحقیقاتی فناورانه این پژوهشگاه قبل از تصویب تحت مطالعات امکان سنجی قرار می گیرند و تایید این پروژه ها منوط به قابلیت تجاری سازی آن هاست، اظهار کرد: با هدف ترغیب بخش خصوصی به انعقاد قرارداد انتقال دانش فنی با پژوهشگاه به جای فروش دانش فنی، دریافت رویالیتی از فروش محصول تجاری سازی شده را پیشنهاد می کنیم که برای بخش خصوصی جذاب تر است.

قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به نظارت دقیق پژوهشگاه بر طرح های فناورانه از زمان ارائه طرح تا کاربردی شدن در بخش خصوصی، گفت: متوسط نسبت درآمدزایی حاصل از طرح های پژوهشی به بودجه هزینه شده در تحقیقات، حدود یک درصد است؛ لذا شاخص مورد توجه در جهان، اثربخشی تحقیقات مانند میزان یاری به GDP و اشتغالزایی و ... است که در پژوهشگاه هم تاکید ویژه ای بر آنالیز اثربخشی تحقیقات داشته و البته برای افزایش درآمدزایی نیز اقداماتی در دست اجرا داریم.

دکتر صفری، رییس دفتر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی البرز هم در سخنانی با تاکید بر این که یکی از عمده ترین دلایل فاصله ما با کشورهای پیشرو در حوزه فناوری، ضعف ارتباطات و نبود هم افزایی مناسب بین مراکز پژوهشی است، اظهار کرد: ارتباط و همکاری موثر بین پژوهشگران و شناسایی و استفاده از ظرفیت ها و امکانات موجود می تواند توان پژوهشی کشور را افزایش دهد.

وی با اشاره به ظرفیت های بالای پژوهشی و صنعتی استان البرز که در حوزه هایی مانند صنایع غذایی و دارویی از قطب های کشور است، گفت: در دانشگاه علوم پزشکی البرز کریدوری برای حمایت از پژوهشگران دانشگاه و مراکز رشد و یاری به ثبت اختراع و تجاری سازی بین المللی ایجاد شده است. تا امروز در زمینه فراوری مقاله، ثبت اختراعات داخلی و حتی فراوری داخلی بعضی محصولات پیشرفت خوبی داشته ایم و باید کوشش کنیم که ارتباطات بین المللی خود را ولو در سطح کشورهای همسایه افزایش دهیم.

بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، رییس دفتر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی البرز که پیش از این نشست از نمایشگاه دائمی دستاوردهای تحقیقاتی و فناوری های تجاری سازی شده این پژوهشگاه بازدید نموده بود، با تمجید از موفقیت های پژوهشگاه در حوزه های مختلف تحقیقاتی اظهار کرد: زمینه های بسیار خوبی برای همکاری تحقیقاتی بین پژوهشگاه و دانشگاه وجود دارد و توسعه ارتباطات و شناسایی فرصت های موجود می تواند درهای تازه ای را بر روی ما باز کند.

در ادامه دکتر صفری با حضور در بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از نزدیک در جریان فعالیت ها و دستاوردهای تحقیقاتی هر بخش نهاده شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "اختصاص 25 تا 80 درصد درآمد تجاری سازی فناوری ها به مجریان طرح ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اختصاص 25 تا 80 درصد درآمد تجاری سازی فناوری ها به مجریان طرح ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید