با بچه ها لاغر خود چه کنیم؟
به گزارش وبلاگ هانیما، یک متخصص تغذیه گفت: لاغری کودک همواره برای والدین نگران کننده است، اما برای جلوگیری از آن چه باید کرد؟

بهناز ملاوردی در مصاحبه با ایسنا، اظهار کرد: همه می دانیم که چاقی خوب نیست، اما لاغری هم حد و مرزی دارد.
وی ادامه داد: بچه ها طی 12 ماه نخست، رشد زیادی دارند و حتی تا هفت کیلوگرم هم وزن اضافه می نمایند، بین 1 تا 5 سالگی، بچه ها هر سال حدود دو و نیم کیلوگرم وزن اضافه می نمایند، پس از آن اضافه شدن وزن کاهش می یابد و بیشتر بچه ها تا زمان بلوغ به طور مداوم هر سال یک کیلوگرم اضافه می نمایند.
ملاوردی اضافه نمود: اشتهای کودک طی دوره زیاد کردن وزن ممکن است به تدریج کاهش یابد، که در این صورت متخصصان می گویند مرکز اشتها در مغز، اندازه غذای انتخابی کودک برای خوردن را کنترل می نماید.
این متخصص تغذیه اضافه نمود: بچه ها کم سن تر در تنظیم اندازه غذایی که احتیاج دارند، بسیار خوب عمل می نمایند، مگراینکه عوامل دیگری مداخله نمایند.
وی با اشاره به این که برخی کمبود های غذایی بدتر از بقیه هستند و در این میان کمبود آهن بچه ها از همه بدتر است، اضافه نمود: عدم دریافت مواد کافی می تواند منجر به کم خونی و خستگی گردد و با ضعف توجه و رفتار بد در بچه ها در ارتباط باشد.
ملاوردی ادامه داد: زینک، کلسیم و ویتامین D برای رشد طبیعی و سلامت استخوان ضروری هستند، بعلاوه به حداقل رساندن خطر ابتلا به پوکی استخوان از دیگر مزایای استفاده از این مواد معدنی و ویتامین هاست.
این متخصص تغذیه با اشاره به این که توده بدنی پایین در بچه ها می تواند بلوغ را نیز به تأخیر بیندازد، بیان کرد: به عنوان مثال اگر شاخص توده بدنی دختر شما کمتر از 15 است و نشانه های بلوغ یا قاعدگی تا 15 سالگی هنوز در او دیده نمی شوند، حتماً با متخصص اطفال مشورت کنید.
وی با اشاره به این که عادت دادن کودک به خوراکی های شیرین و شور می تواند خطر بیماری هایی مانند دیابت و فشار خون بالا را به همراه داشته باشد، بیان کرد: ارزش غذایی غذا ها برای بچه ها لاغر مهم است، شاید حتی بیشتر از بقیه، چون آن ها غذای کمی می خورند.
ملاوردی اضافه نمود: به جای محصولات لبنی کم چرب، از محصولات پرچرب بهره ببرید، روی سبزیجات، پاستا و گوشت، از روغن و پنیر و سس های مغذی بهره ببرید؛ غذا هایی تهیه کنید که حاوی چربی های سالم هستند، مانند مغز ها و آووکادو و بالاخره اینکه به جای سوپ های آبکی، از سوپ های خامه ای بهره ببرید.
منبع: فرارو