توسعه و ترویج مراقبت های پرستاری و توانبخشی و توسعه دسترسی مردم به خدمات
به گزارش وبلاگ هانیما، رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور از انعقاد تفاهم نامه سه جانبه فی مابین سازمان فنی و حرفه ای، سازمان بهزیستی و سازمان نظام پرستاری خبر داد.
به گزارش وبلاگ هانیما، حسینی نیا در مراسم تفاهم نامه سه جانبه فی مابین سازمان فنی و حرفه ای، سازمان بهزیستی و سازمان نظام پرستاری که در نمایشگاه وزارت تعاون برگزار گشت، گفت: زیست بوم ملی اشتغال برکت زیادی داشته از جمله اینکه همه کنشگران و عاملان بحث توسعه و اشتغال را کنار هم قرار داده و جایگاهشان را تعیین کردند.
وی با بیان اینکه زیست بوم ملی اشتغال این کار با ارزش را انجام داد که بخشهای مختلف را زنجیره کرده و ارتباط ارگانیک بینشان ایجاد کند، اضافه کرد: از مهمترین ویژگی ها این است که نقش جایگاهی به بخش خصوصی و به نهادهای غیردولتی و سازمانهای مردم نهاد داد.
حسینی نیا با بیان اینکه یکی از هفت خوشه مشاغل آینده اقتصاد سلامت است، گفت: در رأس اقتصاد سلامت مواردی است که مربوط به بحثهای مراقبتی و پرستاری می شود و در گستره همه خانه ها و اجتماعات بشری وجود دارد، لذا موضوع بسیار اساسی است که مغفول هم بوده است. زمانی که می گوییم پرستار تنها پرستاری که در بیمارستان است به ذهنمان می آید درحالیکه بسکمک از خدمات در حرفه پرستاری وجود دارد. این یک حرفه است که تعداد زیادی شغل در آن وجود دارد که مغفول واقع شده بود.
وی اضافه کرد: ما می توانیم با آموزشهای فنی و حرفه ای و مهارتی در دوره های کاربردی تعریف شده، نیرو تربیت کرده و امید است که این تفاهم نامه منشا خیر و برکت برای رفاهی که برای مردم ایجاد می کند، باشد.
رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور در بخش دیگری از سخنان خود به تفاهم نامه اشاره کرد و گفت: این تفاهم نامه سه جانبه است. بخش مهمی از خروجی های این سیستم می تواند به سیستم بهزیستی و افرادی که در خانه فرد معلولی دارند و باید کسانی باشند که به این افراد خدمت دهند، کمک کند.
وی با اشاره به اینکه تفاهم نامه سه جانبه در ارتباط با توسعه آموزش های مهارتی و فنی و حرفه ای در باب اقتصاد سلامت و حرفه پرستاری منعقد می شود، شرح داد: کلیات تفاهم نامه این است که بتوانیم توسعه و ترویج خدمات و مراقبت های پرستاری و توانبخشی و توسعه دسترسی آحاد مردم به این خدمات را در سطح جامعه داشته باشیم که با در نظر گرفتن تغییر الگوی جمعیتی و افزایش بیماریهای مزمن به ویژه در سالمندان، تغییر رفتار و سبک زندگی و موارد این چنینی و از طرف دیگر پیشرفتهای نوظهوری که در سلامت و فناوریهای نو داشتیم بتوان نیروهای ماهر و در سطح ملی را تربیت کرد تا این کار را انجام دهند.
وی گفت: امید است که خروجی های این تفاهم نامه بتواند به ارائه خدمات دوره های آموزشی و توانمندسازی تخصصی کمک پرستاری، مراقبت سالمند و معلول و کودک و... شامل شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود این را هم گفت که پیش بینی می شود که سالی 10 هزار نفر را در فاز اول آموزش دهیم.
به گزارش وبلاگ هانیما، میرزابیگی، رییس سازمان نظام پرستاری کل کشور نیز در این مراسم با بیان اینکه این شبکه سازی از زنجیره های ارزش در جهت ارائه خدمت نو با استفاده از ظرفیتهای مغفول مانده بسیار تاثیرگذار است، اضافه کرد: ما فقط به خدمات تخصصی و فوق تخصصی نیاز نداریم.
وی اضافه کرد: ما سالمند و بیماریهای صعب العلاج و مزمن داریم که این ها نیازی ندارند در بیمارستانها بستری شوند، چه بسا که در بسکمک از موارد به ویژه در بیماران صعب العلاج و سرطانی در اثر نوع خدماتی که وجود دارد گاهی یک بیمار سرطانی یا صعب العلاج اول دچار فقر میشود و بعد ممکن است جان خود را از دست دهد.
به گفته وی، این حرکتی که امروز بین ما و مرکز آموزشهای فنی و حرفه ای و سازمان بهزیستی اتفاق می افتد، امید است زمینه ای از خدمات را با هدف سالمندان و بی بضاعتان و بیماران مزمن تحت پوشش و نهادهای حمایتی و معلولان ایجاد کند که بتوانیم تعدادی نیروهای مراقب که به تخصص کمی از نوع مهارت نیاز دارند، تربیت کنیم که هم در عرصه اشتغال و کارآفرینی یک حرکتی باشد و هم در عرصه پوشش همگانی خدمات سلامت، جامع نگر و خانواده محور باشد.
منبع: خبرگزاری ایسنا