خبرنگاران مدیرکل دامپزشکی یزد: خوراک دام و طیور از مکان های دارای مجوز تهیه گردد
به گزارش وبلاگ هانیما، یزد- خبرنگاران - مدیرکل دامپزشکی یزد از مرغداران و دامداران استان خواست با توجه به اینکه مراکز آلوده خطر شیوع بیماری ها را افزایش می دهد؛ گفت: فعالان این صنعت خوراک مورد احتیاج واحدهای تولیدی را از مراکز دارای مجوز تهیه نمایند.
به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی اداره کل دامپزشکی یزد، دکتر علی اکبر حدادزاده با اشاره به اهمیت بیماری دام و طیور و تاثیر آن بر اقتصاد ملی، خواهان توجه جدی به رعایت اقدامات امنیت زیستی و تهیه خوراک مناسب و بهداشتی شد.
وی گفت: هم اکنون شرایط جوی در شرایط ناپایداری قرار گرفته است و هرگونه سهل انگاری امکان شیوع بیماری را در واحدهای دامی و طیور استان افزایش می دهد؛ لذا به پرورش دهندگان توصیه می گردد از رفت و آمد غیرضروری به واحدها خودداری نمایند و در صورت ضرورت، خودرو حمل قبل از ورود مورد ضدعفونی قرار گیرد و نسبت به تعویض کفش و لباس کارکنان و بازدید نمایندگان هنگام ورود به واحدها توجه گردد تا احتمال انتقال مکانیکی ویروس ها به حداقل برسد.
حدادزاده در پاسخ به اینکه آیا احتمال درگیری حیوانات با ویروس انتشار یافته جدید(کرونا) وجود دارد؟ افزود: کرونا، بیماری جدیدی است؛ که انتقال آن به وسیله حیوانات به طور قطعی ثابت نشده است ، ضروری است پرورش دهندگان نکات امنیتی مثل اقدامات بهداشتی قرنطینه فردی و کاهش تردد را رعایت و نسبت به ضدعفونی واحدهای پرورشی اقدام نمایند.
وی با بیان آنکه یکی از راه های مهم انتقال بیماری های دام و طیور به ویژه آنفلوآنزای پرندگان، خرید مواد اولیه یا دان آلوده از محل های نامشخص و آلوده است، بر رعایت این مهم تاکید نمود.
وی به مرغداران و دامداران یزدی توصیه کرد: برای جلوگیری از انتشار بیماری به محض بروز تلفات، شبکه دامپزشکی شهرستان را آگاه نمایند و یا مورد را با شماره گویا 1512 به کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان اطلاع دهند.
همچنین رییس سازمان جهاد کشاورزی یزد 15 اسفند ماه 98 با اشاره به فراوری روزانه 772 تن شیرخام از 140 هزار راس گاو شیری در استان گفته بود: 420 تن آن به عنوان مازاد بر احتیاج این فراورده به بازار مصرف سایر استان ها عرضه می گردد.
سیدجمال سجادی پور افزود: استان 52 مجتمع دامپروری دارد و باتوجه به ظرفیت هایی که در زمینه پرورش گاو شیری فراهم است، یک مجتمع دامپروری پنج هزار هزار راسی در شهر یزد نیز در دست ساخت است .
وی افزود: سالانه 387 هزار تن انواع فرآورده های دامی و طیور توسط کشاورزان و دامداران فراوری و روانه بازار مصرف می گردد که این میزان فراورده شامل 282 هزار تن شیرخام ، 18 هزار و 500 تن گوشت قرمز ، 58 هزار تن گوشت مرغ ، 24 هزار تن تخم مرغ ، سه هزار و 500 تن گوشت سایر ماکیان و 245 تن عسل است.
همچنین مهر ماه سال 97 ، معاون وقت بهبود فراوریات دامی سازمان جهاد کشاورزی یزد به خبرنگار وبلاگ هانیما در ابرکوه گفته بود: 34 هزار تن گوشت مرغ مازاد بر مصرف این منطقه به بازار استان های فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان عرضه و مصرف می گردد.
نادر سلیم، گفت: یزد صندلی ویژه ای در فراوری طیور دارد و سالانه 58 هزار تن گوشت مرغ در استان فراوری و به بازار مصرف عرضه می گردد.
وی تعداد واحدهای پرورش مرغ گوشتی استان را 925 مورد ذکر کرد و افزود: این مقدار گوشت از 495 واحد پرورش مرغ گوشتی فعال فراوری می گردد.
این مسئول سرانه مصرف گوشت مرغ استان را 27.1 کیلوگرم و احتیاج استان را 27 هزار و 100تن ذکر کرد.
منبع: ایرنا