خبرنگاران پیش بینی فراوری 9.5 میلیون تن سبزی و صیفی در طرح استمرار و بهاره

به گزارش وبلاگ هانیما، تهران - خبرنگاران - مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت گفت: فراوری بیش از 9 میلیون و 490 هزار تن سبزی و صیفی در قالب طرح استمرار و بهاره در امسال پیش بینی می گردد.

خبرنگاران پیش بینی فراوری 9.5 میلیون تن سبزی و صیفی در طرح استمرار و بهاره

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، حسین اصغری اضافه کرد: : برنامه کشت محصولات سبزی و صیفی در طرح استمرار و فراوری بهاره با توجه به الگوی کشت و شرایط کرونا طی امسال به 9 استان مستعد گلستان، فارس، بوشهر، هرمزگان، کرمانشاه، خوزستان، سیستان و بلوچستان، ایلام و جنوب کرمان بر اساس تفاهمنامه ای ابلاغ شده است.

وی اظهارداشت: برای تحقق برنامه کشت، هماهنگی در میزان فراوری و زمان عرضه محصولات با هدف تامین بازار داخلی و صادرات و جلوگیری از فراوری بیش از احتیاج یک محصول و پیامدهای ناشی از آن کوشش نموده ایم از بخش خصوصی، تشکل ها، صنوف و سازمان مرکزی تعاون روستایی یاری بگیریم.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت درباره برنامه طرح استمرار و فراوری بهاره سیب زمینی و پیاز در سال زراعی جاری توضیح داد: امسال کشت سیب زمینی در سطح 22 هزار و 600 هکتار با فراوری نزدیک به 720 هزار تن و کشت 24 هزار و 750 هکتار پیاز با فراوری بیش از یک میلیون و 100 هزار تن در قالب طرح استمرار و فراوری بهاره به 9 استان مذکور ابلاغ شده است.

اصغری، برنامه کشت گوجه فرنگی را 51 هزار و 850 هکتار با پیش بینی فراوری دو میلیون و 350 هزار تن و کشت خیار را 22 هزار و 780 هکتار با پیش بینی فراوری 682 هزار تن مطرح نمود.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت با اشاره به این که در این برنامه کشت 52 هزار و 840 هکتار هندوانه و 19 هزار و 490 هکتار خربزه به استان های مستعد ابلاغ شده است، گفت: برآورد می گردد از این سطوح به ترتیب یک میلیون و 830 هزار تن هندوانه و 570 هزار تن خربزه برداشت گردد.

اصغری اضافه کرد: در قالب طرح استمرار و فراوری بهاره، کشت سایر سبزیجات را در سطح 72 هزار و 650 هکتار با فراوری یک میلیون و 960 هزار تن و سایر محصولات جالیزی در سطح 10 هزار و 150 هکتار برنامه ریزی شده که در صورت تحقق فراوری 280 هزارتن از این محصولات را خواهیم داشت.

وی ادامه داد: برای تامین بذرهای مورد احتیاج کشاورزان از ابتدای امسال برنامه ریزی ها اجرا شده و این نهاده به میزان کافی در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی در همین حال از کشاورزان خواست برنامه های ابلاغی کشت را در حوزه سبزی و صیفی رعایت نمایند و اجازه ندهند که تغییرات قیمتی یک محصول در یک دوره کوتاه مدت، آنها را به سمت کشت آن محصول سوق دهد و برنامه کشت از تعادل خارج گردد.

وی بر کیفیت محصولات فراوریی تاکید نمود و گفت: کشاورزان باید کوشش نمایند برای صادرات سبزی و صیفی به دلیل شرایط کرونا و قوانین و قواعدی که بازارهای هدف جدید تدوین نموده است، علاوه بر کمیت، کیفیت این محصولات را بر اساس استانداردهای ملی و جهانی حفظ نمایند.

اصغری درباره کشت قراردادی در حوزه سبزی و صیفی اضافه کرد: برخی از محصولات مانند گوجه فرنگی، سیب زمینی و ارقام فلفل که صنایع فرآوری آن در کشور فعال هستند و همچنین برخی از محصولات صادراتی که بر اساس سفارش نوع کالا فراوری می شوند در قالب کشت قراردادی هستند.

به گزارش وبلاگ هانیما، طبق گزارش وزارت جهاد کشاورزی، فراوری 27 میلیون تن سبزی و صیفی در سطح 830 هزار هکتار اراضی با اولویت احتیاج داخل انجام می گردد به طوری که در این بخش نه تنها کشور احتیاجی به واردات ندارد بلکه بخشی از فراوریات به کشورهای هدف صادر می گردد.

منبع: ایرنا

به "خبرنگاران پیش بینی فراوری 9.5 میلیون تن سبزی و صیفی در طرح استمرار و بهاره" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران پیش بینی فراوری 9.5 میلیون تن سبزی و صیفی در طرح استمرار و بهاره"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید