ورود بتون های نانویی به ایستگاه های راه آهن
به گزارش وبلاگ هانیما، یک شرکت فعال در حوزه نانوفناوری می خواهد فناوری بتن تقویت شده با فناوری نانو را در ایستگاه های قطار به کار بگیرد. این بتن ها با فناوری چاپ سه بعدی و افزودنی گرافن تولید می شوند.

شرکت سکانسکا کوستین استرابگ (Skanska Costain Strabag) در چاپ سه بعدی بتن تقویت شده با گرافن پیشگام است. فناوری Printfrastructure پیشرفته در این شرکت، مزایای زیست محیطی بالا و صرفه جویی قابل توجهی در هزینه ها خواهد داشت.
اولین آزمایش این نوع بتن قرار است در بهار 1401 انجام شود که در آن از این بتن برای ساخت بخشی از دیوارهای ایستگاه قطار Euston استفاده می شود. سازه های بتنی مسلح با کمک چاپگر سه بعدی شاخته شده است. در این شیوه، بتن مورد نیاز و ضایعات تولیدی کاهش چشمگیری می یابد. در فناوری مهم دیگری که توسعه داده شده است، تقویت فولاد با رشته های میکروسکوپی گرافنی انجام می شود؛ رشته هایی که مانند نوارهایی در ساختار فولاد قرار می گیرد
تعویض میلگردهای تازه تقویت شده با گرافن علاوه بر به بهبود ایمنی سازه ها، انعطاف پذیری بیشتر ساختمان ها و کاهش زمان ساخت را سبب شده است.
همچنین در این شیوه به جرثقیل و کامیون های کمتری نیاز است و با این ابتکار، مقدار انتشار دی اکسیدکربن خیلی کاهش می یابد.
بررسی ها نشان می دهد که به کارگیری این شویه بتن مورد استفاده در ساختمان را کاهش داده و به کاهش50 درصدی انتشار کربن کمک می کند.
اگر آزمایش ها جواب بدهد می توان از چاپ سه بعدی برای چند سازه از جمله پل، راه پله، دیوارها، ستون ها و بخش های سکوی ایستگاه قطار استفاده کرد.
منبع: جام جم آنلاین