بودجه مقابله با ریزگرد ها حذف نشده است

به گزارش وبلاگ هانیما، نایب رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که بودجه مقابله با ریزگرد ها در امسال حذف نشده است، گفت: نه تنها در بودجه امسال موضوع مالچ پاشی و بیابان زدایی آمده که مصوب شده 100 درصد مازاد عایدی های سازمان مراتع و جنگل ها به این سازمان باید برگردد این به معنای فعالیت بیشتر برای بیابان زدایی است.

بودجه مقابله با ریزگرد ها حذف نشده است

به گزارش ایسنا، معصومه پاشایی بهرام با اشاره به ورود ریزگرد ها و گردوغبار به کشور گفت: در کل دنیا تغییرات اقلیمی آب و هوا باعث شده که کشور ها آب سرریز شده در کوه ها و موجود در چشمه ها را در سرزمین خود ذخیره نموده و اجازه ورود آن را به کشور های همسایه ندهند. در این بین برخی از کشور ها به خصوص کشور های گرم و خشک کانون ریزگرد ها شده و ریزگرد ها از آن کشور ها به همسایگانشان منتقل می گردد، چون آن ها بیش از این پایاب رودخانه ها بوده و خاک بسیار سست و نرم دارند و ریزگرد های بسیار ریز با نسیمی بلند شده و با طی کردن کیلومتر ها جهت به کشور های دیگر می فرایند.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی باید یکسری مسائل ریزگرد ها را در مجامع بین المللی حل کرد. در داخل کشور هم انجام اقداماتی ضروری است که هزینه های خوبی برای بیابان زدایی شده است. طی این سال ها درختچه های مقاومی در بیابان ها کاشته شده که شوره زیست شده اند یعنی می توانند در خاک شور هم زندگی نمایند بعلاوه مالچ پاشی هایی انجام شده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی یکی از مسائل را موضوع حمل و نقل در مالچ پاشی دانست و گفت: با وجود این که بودجه خوبی در امسال برای مالچ پاشی در نظر گرفته شده است، اما به علت مخالفت دولت موضوع اختصاص بودجه ای برای حمل و نقل مالچ در بودجه نیامد که با این کار سازمان جنگل ها و مراتع می توانست راحت تر پیمانکار پیدا کند. موضوع حمل و نقل مسائلی را دارد، چون پیمانکارانی که مالچ پاشی را برعهده دارند، پیمانکاران ضعیفی بوده و آنقدر قدرت برای هزینه ندارند، چون اساسا مالچ پاشی برای آن ها صرفه ندارد.

وی ادامه داد: باید فکری در بحث حمل و نقل مالچ پاشی کرد که چطور حمل و نقل صورت گیرد و به پیمانکاران یاری گردد اگر این اتفاق بیفتد می توان به 100 درصد اهداف در بحث بیابان زدایی برسیم و در صورت حل نشدن مشکل حمل و نقل 50 تا 70 درصد اهداف محقق می گردد.

پاشایی با تاکید بر این که باید در بحث جنگل های بیابانی کار کرد، شرح داد: شرکت های دانش بنیانی وجود دارند که در موضوع محیط زیست خیلی فعال هستند باید از آن ها حمایت ویژه گردد، مجلس شورای اسلامی هم آمادگی برگزاری نشست هایی با آن ها دارد تا بتوان این مسائل را حل کرد.

نایب رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان این که ما در یک محیط خشک زندگی می کنیم، گفت: دو سوم وسعت کشور ما خشک است پس باید بیش از هرچیزی به موضوع صرفه جویی در مصرف آب پرداخت. آب را به عنوان کالای گرانبها قدر دانست و برخی رفتار ها را اصلاح کرد، بدانیم آب برای کشور ما بسیار با ارزش است با ذخیره بیشتر آب کمتر بیابان به وجود می آید و به تبع آن هزینه ها در بخش بیابان زدایی کمتر می گردد.

وی در جمع بندی درباره بودجه مربوط به ریزگرد ها در سال 1401 اظهار کرد: در بودجه امسال موضوع مقابله با ریزگرد ها حذف نشده است، مالچ پاشی و بیابان زدایی هم دیده شده و حتی تصویب شده که 100 درصد مازاد عایدی های سازمان مراتع و جنگل ها به خودشان برگردد. این بدان معناست که این سازمان می تواند بیشتر خسارت ها را جبران نموده و یا در بحث بیابان زدایی فعال باشد، ولی در مجموع باید این واقعیت را پذیرفت که در دنیا بیابان زایی رو به افزایش است و تنها راه مقابله با آن صرفه جویی در مصرف آب و بها دادن به آب است.

منبع: فرارو

به "بودجه مقابله با ریزگرد ها حذف نشده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بودجه مقابله با ریزگرد ها حذف نشده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید