خبرنگاران کشاورزان مرندی مراقب آفت شته مومی کلزا باشند
به گزارش وبلاگ هانیما، تبریز - خبرنگاران - مدیر جهادکشاورزی مرند با تاکید بر لزوم پیشگیری و مدیریت آفت شته مومی کلم در مزارع کلزا و پایش مزارع گفت: تا به امروز در سه هکتار از اراضی زیرکشت این دانه روغنی با شته مومی مبارزه شده است.

منوچهر رحمانی روز پنجشنبه در گفت و گویی با بیان اینکه شته مومی، گونه غالب و آفت کلیدی کلزاست، بر لزوم پیشگیری و مدیریت به موقع آفت شته مومی تاکید کرد و اضافه کرد: پایش مستمر مزارع کلزا و مبارزه با آفت در کانون های شناخته شده، ضروری است.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط آب و هوایی، بیشترین جمعیت شته مومی کلم، روی کلزا در اواخر فروردین و اردیبهشت مشاهده می شود.
رحمانی، درباره روش های کنترل و مبارزه با آفت شته مومی گفت: روش زراعی و حذف علف های هرز از جمله خردل وحشی، تربچه وحشی و شمبلیک در کنترل این آفت موثر است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان مرند اضافه کرد: مبارزه لکه ای و کانون آلودگی در حاشیه مزارع قبل از ایجاد کلنی برای جلوگیری از گسترش آفت در مزرعه، انجام مبارزه قبل از باز شدن گل ها، استفاده از سموم کم دوام و کم خطر در حاشیه مزرعه مانند پریمور برای حفظ دشمنان طبیعی آفات، انتخاب ابزار، زمان و تکنیک های سمپاشی مناسب از روش های دیگر کنترل این آفت است.
وی با بیان اینکه حساس ترین مرحله کلزا به شته مومی در زمان ساقه رفتن و تشکیل غنچه و گل و غلاف اولیه روی ساقه اصلی است که مصادف با گرم شدن نسبی هواست، گفت: به محض مشاهده کانون اولیه پشت برگ ها و یا غنچه ها، بکارگیری سمپاش های اتومایزر 12 لیتری یا سمپاش 100 لیتری لانس دار و استفاده از سموم ایمیداکلو پراید (کنفیدور 35 درصد) و پریمور 50 درصد به مقدار 250 تا 300 لیترمحلول سمی در هر هکتار برای کانون کوبی توصیه می شود.
رحمانی گفت: در صورتی که مزرعه کلزا دارای کانوپی متراکم و در مرحله تشکیل غلاف آلوده به شته است با سمپاش توربولاینر و حداقل 500 تا 700 لیتر با استفاده از سموم فوق محلول پاشی و در صورت مشاهده شته در بازدید بعدی نسبت به سمپاشی با سمپاش های اتومایزر 12 لیتری سمپاشی مجدد شود.
شهرستان مرند دارای 95 هزار هکتار اراضی زیرکشت کشاورزی و باغی است که از این میزان 49 هزار هکتار اراضی آبی و 46 هزار هکتار اراضی دیم که نسبت زمین های آبی 52 درصد و اراضی دیم 48 درصد می باشد.
منبع: ایرنا