طرز تهیه شیرینی زبان بدون فر در حد قنادی

به گزارش وبلاگ هانیما، شیرینی زبان از روزگاران قدیم جایگاه خاصی بین خانواده های ایرانی پیدا نموده است چرا که عطر و طعم آن هوش از سر آدم می برد. نرمی و لطافت این شیرینی می تواند برترین بهانه برای پخت آن در منزل برای میهمانی هایتان باشد. تهیه شیرینی زبان آن چنان که فکرش را هم می کنید سخت نیست چراکه آن را بدون فر در حد قنادی می توانید برای میهمانی هایتان درست کنید. شیرینی زبان به روش های متعددی درست می گردد به عنوان مثال شما می توانید دستور تهیه شیرینی زبان با خمیر یوفکا را در مطالب قبلی بخوانید. در این مطلب طرز تهیه شیرینی زبان بدون فر را خواهیم گفت تا دیگر برای درست کردنش بهانه ای نداشته باشید.

طرز تهیه شیرینی زبان بدون فر در حد قنادی

مواد لازم برای تهیه شیرینی زبان بدون فر

  • خمیر هزارلا یک بسته
  • شکر یک پیمانه
  • آب یک دوم پیمانه
  • گلاب دو قاشق غذاخوری
  • آب لیمو یک دوم قاشق غذاخوری
  • وانیل یک دوم قاشق چای خوری
  • زعفران دم نموده غلیظ دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه شیرینی زبان بدون فر

1. شربت بار را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی زبان بدون فر مانند طرز تهیه بامیه خانگی باید به سراغ درست کردن شربت بار بروید. یک قابلمه مناسب انتخاب کنید تا در آن میزان گلاب، آب، شکر، زعفران دم نموده، وانیل و آب لیمو گفته شده را بریزید. قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم بگذارید تا مواد حل و به قوام مناسب برسد. آن را کنار بگذارید تا خنک گردد. بافت شربت تان باید کمی غلیظ باشد. درست کردن شربت بار باید دو ساعت قبل از پیش بردن مراحل پخت شیرینی باشد.

2. خمیر شیرینی زبان را آماده کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی زبان بدون فر ، خمیر را از فریزر بیرون بیاورید. کمی به آن موقع دهید تا یخش باز گردد. کمی روی سطح کار خود آرد بپاشید. حال خمیر هزارلا را با یاری وردنه باز کنید. سپس دو لایه را روی یکدیگر قرار دهید و از وسط آن ها را تا کنید. دقت داشته باشید که کامل روی یکدیگر قرار بگیرند. با یاری یک قالب بیضی شکل یا قالب شیرینی زبان، خمیر را قالب بزنید. در صورت نداشتن قالب یا کاتر از چاقو بهره ببرید. شما باید با یاری چاقو، خمیر را مستطیل شکل به هر میزان ای که دوست دارید برش دهید. در آخر روی خمیرها با همان چاقو مانند همان چیزی که در شیرینی زبان های بازاری می بینید کمی شیار بیاندازید. در کنار شیرینی زبان می توانید طرز تهیه قطاب با ماست و بدون فر را هم درست کنید تا به زیبایی هرچه تمام تر از میهمان هایتان پذیرایی کنید.

3. خمیر ها را به شربت بار آغشته کنید

در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی زبان بدون فر ، نوبت به طعم دار کردن آن می رسد. حالا قلم مو یا برس شیرینی را به شربت عسلی تان آغشته کنید و به آرامی روی شیرینی ها بمالید. تنها مراقب باشید که از کناره ها نریزد چراکه دیگر شیرینی تان در قابلمه پف نخواهد کرد. حال که سروکارتان با قابلمه است پس طرز تهیه کیک اسفنجی در قابلمه را هم می توانید در روزهای تعطیل تان تست کنید.

4. شیرینی زبان را بدون فر بپزید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی زبان بدون فر ، قابلمه مناسبی را برای یک ساعت روی حرارت ملایم بگذارید تا کامل گرم گردد. کاغذ روغنی به میزان کف قابلمه داخلش پهن کنید. شیرینی ها را با فاصله از یکدیگر روی آن بچینید. پخت شیرینی زبان در قابلمه تنها به 20 دقیقه زمان احتیاج دارد تا کامل پخته گردد. با گذشت زمان گفته شده، شیرینی ها را به قابلمه دیگری منتقل کنید تا روی دیگرش هم پخته گردد. ضروری است که در قابلمه را باز بگذارید. شما اگر قابلمه مناسبی در دسترس تان نبود تنها کافی است شیرینی ها را در همان قابلمه به آرامی برگردانید تا آن روی دیگرش هم پخته و طلایی گردد. دقت داشته باشید مدت زمان پخت و استفاده از کاغذ روغنی برای روی دیگر شیرینی فراموش نگردد. اگر در پی درست کردن شیرینی هستید که به فر احتیاج ندارد پس به سراغ شیرینی پنجر ه ای بروید.

5. شیرینی زبان را سرو کنید

در پنجمین مرحله از طرز تهیه شیرینی زبان بدون فر ، شیرینی ها را از فر خارج کنید. روی آن ها را مجدد آغشته به شربت کنید. سپس به صورت دلخواه برای تزئین از پودر پسته، پودر نارگیل یا کنجد بهره ببرید. حال شیرینی های زبان را در ظرف پذیرایی خود بچینید و آن را به همراه یک فنجان چای یا قهوه سرو کنید.

نکات تکمیلی پخت شیرینی زبان بدون فر

شیرینی زبان را بدون دردسر مانند شیرینی کشمشی و بهشتی بدون فر برای مهمانی هایتان می توانید درست کنید برای آن که شیرینی زبان تان را بتوانید در حد قنادی درست کنید تنها کافی است نکات زیر را بدانید.

تفاوت خمیر یوفکا، هزارلایه و فیلو

خمیر هزارلایه یا خمیر یوفکا را به نام های متفاوت می شناسند. این خمیر داستان های زیادی را پشت سر گذرانده است. این خمیر خوش قلق در پخت انواع شیرینی ها مانند شیرینی زبان یا دانمارکی استفاده می گردد. برای شناخت بهتر این خمیر می توانید مطلب آشپزی با خمیر هزارلا را بخوانید تا جواب سوال تان را پیدا کنید.

جلوگیری از سوختن شیرینی زبان

بهتر است برای پخت شیرینی زبان در قابلمه از چند کاغذ روغنی روی هم بهره ببرید تا نه بسوزد و نه بچسبد. پخت با حرارت بسیار کم، مانع از سوختن شیرینی ها می گردد. پخت کیک خیس کاکائویی با و بدون فر را در منزل در روزهای تعطیل تان از یاد نبرید.

پف شیرینی زبان

در طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلایه باید در استفاده از ابزار به دمای آن هم توجه داشته باشید چراکه باید چاقو یا قالب تان حتما خنک باشند. پس برترین راه چاره، گذاشتن آن ها برای ساعاتی در فریزر است. از فشار دادن زیادی لایه ها به یکدیگر جلوگیری کنید چراکه هنگام پخت خمیر لایه لایه نشده و پف نمی کند. اگر می خواهید شیرینی تان شکل و ظاهر زیبایی داشته باشد در استفاده از آب لیمو دقت داشته باشید در صورت زیادی استفاده کردن، شیرینی زبان تان کج می گردد. شما می توانید خمیر یوفکا را در منزل درست نموده و از آن برای پخت شیرینی زبان بهره ببرید.

شربت شیرینی زبان

در طرز تهیه شیرینی زبان بدون فر هنگام تهیه شربت نباید آن را زیاد هم بزنید چراکه نه تنها غلیظ نشده بلکه شکرک هم می زند. نکته دیگر آن که حرارت باید بسیار کم باشد تا آرام آرام به غلظت مناسب برسد. شربت باید کامل خنک باشد تا بتوانید برای شیرینی ها بهره ببرید در غیر این صورت شیرینی هایتان بافت خمیری و نرمی پیدا خواهند کرد.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه شیرینی زبان بدون فر در حد قنادی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی زبان بدون فر در حد قنادی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید