طرز تهیه مربای گیلاس خوش عطر بدون شکرک و کپک به 2 روش
به گزارش وبلاگ هانیما، مربای گیلاس یکی از خوشمزه ترین و خوش رنگ ترین است که می توانید آن را به شیوه های متفاوتی آماده کنید. مربای گیلاس به خاطر ظاهر هوس انگیز و جذابی که دارد علاوه بر اینکه برای سرو می گردد، به منظور تزیین و نیز مورد استفاده قرار می گیرد. اما طرز تهیه مربای گیلاس چگونه است؟ آیا می دانید نسبت شکر در مربای گیلاس باید چقدر باشد؟ در این مقاله از سرویس در می توانید با طرز تهیه مربای گیلاس با ماندگاری بالا آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص مربا گیلاس پاسخ خواهیم داد.
طرز تهیه مربای گیلاس خانگی
مدت زمان آماده سازی: 30 دقیقه
مدت زمان پخت: 60 دقیقه
مواد لازم برای تهیه مربای گیلاس
- گیلاس: 1 کیلوگرم
- شکر: 1 کیلوگرم
- آب: 1 کیلوگرم
- جوهر لیمو: 1/4 قاشق مرباخوری
مراحل طرز تهیه مربای گیلاس
برای تهیه مربای گیلاس با ماندگاری بالا باید یکسری فوت و فن ها را بلد باشید. در ادامه می توانید با مراحل و طریقه درست کردن مربای گیلاس آشنا گردد.
مرحله اول؛ درآوردن هسته گیلاس
در اولین مرحله از طرز تهیه مربای گیلاس باید گیلاس ها را به خوبی بشویید. سپس آن ها را برای چند دقیقه روی دستمال حوله ای پهن کنید تا خشک شوند. حال با استفاده از دستگاه هسته گیر یا سیخ چوبی هسته های گیلاس را جدا کنید.
مرحله دوم؛ ترکیب کردن گیلاس و شکر
در این مرحله باید یک قابله استیل یا رویی بردارید و اندازهی گیلاس در آن بریزید. سپس یک لایه شکر روی گیلاس ها بریزید. این کار را به صورت لایه لایه تکرار کنید. در این مرحله باید تنها از نصف شکرها بهره ببرید. بعد قابلمه را برای 24 ساعت در یخچال بگذارید تا گیلاس آب بیندازد و برای درست کردن مربا آماده گردد.
مرحله سوم؛ جوشاندن مربای گیلاس
بعد از 24 ساعت باید به جای مانده شکر را با آب ترکیب کنید و در قابلمه گیلاس ها بریزید. سپس قابلمه را با حرارت میانه روی شعله گاز قرار دهید. زمانی که مخلوط آب و شکر آغاز به جوشیدن کرد با یاری یک کفگیر کف روی آب را بردارید و سپس حرارت را کم کنید.
مرحله چهارم؛ آماده کردن مربای گیلاس
اجازه دهید ترکیب شکر و آب برای 30 تا 45 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد و غلیظ گردد. بعد از این که مربا کمی غلیظ شد، جوهر لیمو را اضافه کنید. برای تست غلظت مربای گیلاس می توانید اندازهی از شهد مربا را داخل یک کاسه بریزید و در یخچال قرار دهید. بعد از خنک شدن شهد مربای شما باید غلیظ باشد، در غیر این صورت بهتر است باز هم مربا را بجوشانید تا به قوام مناسب برسد.
مرحله پنجم؛ نگهداری مربای گیلاس
بعد از آماده شدن مربا شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید مربا برای حدود 12 ساعت در فضای آشپزخانه بماند و خنک گردد. سپس آن را در ظروف شیشه ای تمیز و خشک درب دار بریزید و در یخچال قرار دهید.
طرز تهیه مربای گیلاس و شربت با پودر ژله
مواد لازم برای تهیه مربای گیلاس با پودر ژله
- گیلاس: 500 گرم
- پودر ژله گیلاس یا آلبالو: 1 قاشق غذاخوری
- شکر: 500 گرم
مراحل طرز تهیه مربای گیلاس با پودر ژله
اضافه کردن اندازهی پودر ژله به مربای گیلاس موجب می گردد تا مربای شما بافت ژلاتینی مجذوب کننده تری به خود بگیرد و خوش رنگ تر گردد. در ادامه می توانید با طرز تهیه مربای گیلاس متفاوت و خوشمزه با پودر ژلاتین آشنا شوید.
مرحله اول؛ جدا کردن هسته گیلاس
در مرحله اول از درست کردن مربای گیلاس باید هسته گیلاس ها را جدا کنید. برای این کار می توانید از دستگاه هسته گیر یا یک خلال دندان بهره ببرید. به طوری که با خلال دندان به مرکز گیلاس فشار وارد کنید تا هسته آن از سمت دیگر خارج گردد.
مرحله دوم؛ ترکیب کردن گیلاس و شکر در قابلمه
در این مرحله از طرز تهیه مربای گیلاس با ماندگاری بالا باید گیلاس ها را با 400 گرم شکر ترکیب کنید و در یک قابلمه بریزید و برای 3 تا 4 ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله سوم؛ جوشاندن شکر و گیلاس
بعد از 4 ساعت قابلمه را از یخچال بردارید و با شعله زیاد روی گاز قرار دهید تا مربا آغاز به جوشیدن کند. بعد از 5 دقیقه شعله گاز را کم کنید و آغاز به هم زدن مربا کنید تا سر نرود.
مرحله چهارم؛ جدا کردن شربت گیلاس
در این مرحله می توانید شعله گاز را خاموش کنید و حدود 1 لیوان یا نصف بیشتر شربت را از قابلمه بردارید. سپس قابلمه را دوباره روی گاز قرار دهید تا بجوشد.
مرحله پنجم، اضافه کردن بقیه شکر
در این مرحله باید به جای مانده شکر را روی مربا بریزید و بعد از جوش آمدن مربا 2 دقیقه صبر کنید و بعد دوباره شعله را کم کنید.
مرحله ششم؛ اضافه کردن پودر ژله به مربا
در این مرحله از طرز تهیه مربای گیلاس می توانید پودر ژله را کم کم به مربا اضافه کنید و مربا را خوب هم بزنید تا آماده گردد.
مرحله هفتم؛ آماده شدن مربای گیلاس
همان طور که مربا در حال جوشیدن است کف روی آن را بردارید. بعد از این که مربای شما به غلظت مناسب رسید، می توانید شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید مربا چند ساعت در قابلمه بماند تا سرد گردد. در این مدت بهتر است چند بار مربا را هم بزنید تا گیلاس ها به هم نچسبند.
سپس مربا را در یک ظرف تمیز و خشک بریزید و در یخچال قرار دهید.
طرز تهیه مربای آلبالو گیلاس
مواد لازم برای تهیه مربای آلبالو گیلاس
- آلبالو و گیلاس تازه: 1 کیلوگرم
- شکر: 1 کیلوگرم
- وانیل: 1 قاشق چای خوری
مراحل طرز تهیه مربای آلبالو گیلاس
جزو محبوب ترین رسپی های مربا است. اما استفاده از گیلاس و آلبالو یک ترکیب فوق العاده خوش طعم و خوش رنگ برای تهیه مربا است. در ادامه می توانید با طرز تهیه مربای آلبالو گیلاس خانگی آشنا شوید.
مرحله اول؛ آماده کردن آلبالو و گیلاس
در اولین مرحله از طرز تهیه مربای آلبالو گیلاس باید آلبالوها و گیلاس ها را به خوبی بشویید. سپس هسته آن ها را جدا کنید و برای 7 تا 8 ساعت همراه با شکر در یخچال قرار دهید.
مرحله دوم؛ جوشاندن مربای آلبالو گیلاس
بعد از این مدت قابلمه را روی گاز قرار دهید تا بجوشد. صبر کنید تا مربا به قوام مورد نظر برسد و غلیظ گردد. سپس وانیل را اضافه و شعله گاز را خاموش کنید.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه مربای گیلاس
*برای خوش عطر شدن مربای گیلاس خانگی می توانید اندازهی عصاره وانیل به آن اضافه کنید.
*در طرز تهیه مربای گیلاس خوشمزه و خوش رنگ باید از گیلاس های رسیده، شیرین و سالم بهره ببرید.
*برداشتن کف مربا در حین جوشیدن آن موجب می گردد تا رنگ مربای شما شفاف تر و زیباتر گردد.
*استفاده از شکر کم در مربای گیلاس موجب می گردد تا مربا رقیق گردد و خیلی زود کپک بزند.
*به یاد داشته باشید که جوشاندن بیش از حد مربا موجب شکرک زدن آن می گردد. بنابراین شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید مربا با شعله ملایم آماده گردد.
*اضافه کردن جوهر لیمو از شکرک زدن مربای گیلاس جلوگیری می نماید. در صورت تمایل می توانید به جای جوهر لیمو از آب لیموترش نیز بهره ببرید.
*طریقه درست کردن مربای گیلاس صورتی یا مربای گیلاس سفید خانگی دقیقاً شبیه به روشی که ذکر شد انجام می گردد. اما اگر از گیلاس سفید برای درست کردن مربا بهره ببرید، رنگ مربای شما روشن تر خواهد شد.
*برای جدا کردن هسته گیلاس می توانید از دستگاه هسته گیر، خلال دندان یا یک نی پلاستیکی بهره ببرید.
*در طرز تهیه مربای گیلاس سفید می توانید از اندازهی زعفران آب شده بهره ببرید تا مربای شما خوش رنگ تر گردد.
*نسبت شکر در مربای گیلاس باید دقیقاً با اندازه گیلاس برابر باشد. این کار از جلوگیری می نماید.
*توجه داشته باشید که ریختن مربای گرم در شیشه موجب خراب شدن آن می گردد.
*در طول مراحل طرز تهیه مربای گیلاس به هیچ عنوان درب مربا را روی آن نگذارید. این کار موجب بدرنگ شدن مربا می گردد.
*برای درست کردن مربای گیلاس بدون شکر می توانید به اندازه گیلاس ها از پکتین و یا عسل بهره ببرید. روش بعدی برای شیرین کردن مربای بدون شکر استفاده از شیره انگور است. اما توجه داشته باشید که این کار موجب تیره شدن رنگ مربا می گردد.
*خواص مربای گیلاس قطعا از میوه تازه آن کمتر است؛ اما با درست کردن این مربا می توانید از بسیاری از فواید گیلاس بهره مند گردد.
*در تهیه از مربای گیلاس هم می توانید بهره ببرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کمپوت گیلاس با ماندگاری بالا
سوالات متداول
برترین روش برای درست کردن مربای گیلاس بدون شکر چیست؟
برای درست کردن مربای گیلاس بدون شکر می توانید به اندازه گیلاس ها از پکتین و یا عسل بهره ببرید. روش بعدی برای شیرین کردن مربای بدون شکر استفاده از شیره انگور است. اما توجه داشته باشید که این کار موجب تیره شدن رنگ مربا می گردد.
در طرز تهیه مربای گیلاس خانگی چطور هسته گیلاس را جدا کنیم؟
برای جدا کردن هسته گیلاس می توانید از دستگاه هسته گیر، خلال دندان یا یک نی پلاستیکی بهره ببرید.
منبع: افق کوروش